Serier, Filmer, Spel, etc.

Live Action-filmer

2012-11-05 11:33 #0 av: AnnaMoonshadow

Nu när halloween och skräckfilmstemat snart är över kom tanken att kanske tipsa om lite andra saker att kolla på såhär i höst och vintermörkret?

Många kända manga-serier och animer får mycket uppmärksamhet, merchandise och uppföljare. En del får även spelfilmsadaptions så kallade Live Action-filmer och jag tänkte att detta kunna vara ett nytt tema värt att nämna.

NANA 2005
Två kvinnor med samma namn, Nana, möts av en händelse och trots deras olikheter visar deras liv sig vara sammanflätade.


Death Note 2006
En kille hittar en mystisk bok med titeln "death note" som innehåller in lista med regler om hur man kan använda boken och kan bestämma över människors liv och död.

Hachimitsu to Clover 2006
Fem personer, tre killar och två tjejer, hamnar av en händelse i samma lägenhetskomplex under sin skoltid och historien kretsar kring deras liv, kärlek och vänskap och de problem som självklart förekommer.

Lovely Complex (LoveCom) 2006
Denna humoristiska kärlekshistoren handlar om två high school elever som båda har komplex för sin längd. Risa Koizumi är längre än alla andra tjejer i skolan och Atsushi Otani är den kortaste killen i klassen. Deras respektive längder har orsakat att de båda befarar att de aldrig kommer kunna hitta någon att bli tillsammans med.

Koizora 2007
denna historia började egentligen som en roman men eftersom den både fått en manga, en film och en drama som följd så var den lätt värd att nämna ändå. Historien handlar om Mika och Hiro och om hur kärlek inte alltid är lätt och inte alltid perfekt. Det är en hel del gråtvarning till denna historia!

Paradise Kiss 2011
Paradise Kiss bygger på mangan och animen med samma namn och handlar om Yukari som trots hårda studier inte längre ser någon mening med livet. Hon kommer i kontakt med designergruppen Paradise Kiss och börjar förändras.

Bokura Ga Ita 2012
Takahashi har hört talas om Yano, en av skolans mest populära killar, och känt att han är lite för skrytsam och förstår inte alls det bra med honom. Tills hon börjar lära känna honom personligen och förstår det som ligger bakom...

Alla filmernas tralier-videos finns i en spellista på Youtube. Har ni andra förslag? tipsa dem gärna så kanske vi kan lägga till fler.

alla bilder i artikeln kommer från www.imdb.com, omslagsbilden kommer från wikipedia.com

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2012-11-06 08:10 #1 av: KlaDkAkA!:D

omg jag värkligen ÄLSKAR live action! en som är riktigt bra är Yamato Nadeshiko Shichi Henge! <3

Anmäl
2012-11-06 22:46 #2 av: emee

"Memoirs of a Teenage Amnesiac" är en romantisk film som handlar om Sukuse Naomi som får minnesförlust. Hon går på en internationell skola i Japan och spelas av Horikita Maki. Hennes bästa kompis Mirai Hasegawa spelas av Tegoshi Yuya och Matsuyama Kenichi är också med. Jag tycker mest om Mirai Glad

Anmäl
2012-11-07 07:51 #3 av: AnnaMoonshadow

#1 den är faktsikt bra men jag tog bara upp filmer den här gången ;) Ska nog lägga in den i spellistan på Youtube dock :)

#2 åh, den har inte jag sett, ska kolla upp den ^__^

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.