J-pop och annan musik

Vocaloid: Utatane Piko

2012-01-01 14:40 #0 av: AnnaMoonshadow

En ny Vocaloid-karaktär har äntligen kommit. Hans namn är Utatane Piko, och är den första Vocaloid 2 från Sony Music Distribution. Han släpptes 8:e december 2010.

"Utatane" betyder "Sound of singer" och "Piko" är namnet på personen som gav honom hans röst. Piko är en artist i Japan som är känd som sångare från Nico Nico Douga. Med andra ord betyder denna Vocaloids namn "Sound of singer Piko".

Medan Vocaloiden Len Kagamine låter minst maskulin av alla manliga Vocaloids så är Utatane Piko ändå unik i det att han är den med minst maskulin röst av alla de Vocaloids som har fått sin röst från manliga personer. Som antagligen alla Vocaloidsfans vet har Len Kagamine fått sin röst från en kvinna.

Men detta resulterar i att Utatane Piko inte kan producera en tillfredsställande maskulin röst, men han är hyllad för att vara en av de mest mångsidiga Vocaloidsen på marknaden. Han kan anpassas till nästan vilken musiksort som helst, och många gånger händer det att han låter olika beroende på vilken person det är som använder honom. Detta resulterar i att Utatane Piko blir användarens "egna version" om användaren vet vad denne gör bakom spakarna. Men på grund av hans mjuka röst kan hans uttal vara lite svår att uppfatta ibland, och många har klagat på att han mumlar väldigt mycket.

Hans design (Av YukitA) är intressant eftersom han representerar en gitarr. Detta kan man se av knapparna på hans jacka samt alla smådetaljer överallt på hans klädnad. Antagligen är han en gitarr som går att koppla till en dator med tanke på den stora USB-sladden som sticker fram från under hans jacka. Han är också den enda i hela Vocaloidserien som har heterokromi: Hans ena öga är blått medan det andra är grönt.

I dagsläget är han en av de minst använda Vocaloidsen i Japan och resten av världen. Dock är han mer accepterad i väst på grund av sin "shota"-röst. Men när Kagamine Rin/Lens Append-röstbank kom ut stals mycket av Utatane Pikos uppmärksamhet från honom, eftersom nu kan Kagamine Len låta lika mjuk som Utatane Piko. Detta resulterade i att Utatane Piko hamnade i skuggan av Kagamine Len eftersom båda i dagsläget har en "shota"-röst som är mjuk och mångsidig. Det är då en självklarhet att Kagamine Len stal all uppmärksamhet från Utatane Piko eftersom Kagamine Len är mycket mer känd på marknaden.

I överlag är det många olika slags känslor inblandade för Utatane Piko som användbar Vocaloid. Många älskar honom, medan många andra ogillar honom - och den största massan har antingen aldrig hört talas om honom eller att man har glömt bort att han ens existerar. Videon här nere är ett litet smakprov på Utatane Pikos förmågor i en cover av Megurine Lukas låt Just Be Friends.

OBS! All text i denna artikel är skriven av allas äskade Tan-chan och har används här med hennes tillstånd.

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2012-11-01 17:34 #1 av: [Chokladmousse]

Vilken bra artikel!

Anmäl
2012-11-02 08:06 #2 av: Quennie

Bra artikel! Och Piko väldigt bra! En favorit hos mig. ^^

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.