J-pop och annan musik

Vocaloid - VY2

2011-10-14 13:43 #0 av: [Tan-chan]

Många känner till Vocaloid (En sångsynthesizer), vars popularitet nu har exploderat över världen. Vocaloid börjar dyka upp på olika språk (rykten går att en spansk och kinesisk Vocaloid är på väg, och det finns redan en koreansk!) Men den viktigaste av dem alla kvalitetsmässigt är VY2 - även kallad Yūma.

VY2 utkom 25:e april 2011 och ingår i Vocaloid Yamaha-serien som version två (därav hans namn "VY2"), producerad av företaget Bplats. Han har en ung maskulin röst, medan version ett (VY1) har en feminin röst. Tillsammans sägs det att dessa två Vocaloids är de kraftigaste, stabilaste och mest verklighetstrogna på marknaden i dag.

Han var ursprungligen planerad att komma ut i slutet på 2010, men han blev försenad (Även kallat Big Al's Syndrome eftersom Big Al också var försenad). Förseningen var orsakad på grund av kvalitetsförbättring. Till sist såg VY2 marknadens ljus den 25:e april 2011!

VY2's kodnamn är Yūma (aka Yuuma = Brave Horse.), och har inget officiellt utseende eftersom han ingår i Vocaloid Yamaha-serien, och dessa Vocaloids är utan ett officiellt utseende. Det enda som man vet officiellt om VY2 som programavatar är att han har ett samurajsvärd (en wakizashi) precis som Gackpoid's Gakupo (en katana). Företagen bakom VY2 och Gakupo har skämtat om att dessa två borde slåss mot varandra eftersom båda har samurajsvärd.

Det sägs att VY2 - tillsammans med den feminina VY1 - är den mest kraftfullaste Vocaloid2 där ute som har den högsta röstkvalitén och största röstbanken av dem alla. Företaget har verkligen gått in för att göra hans röst så verklig som möjligt: De har uteslutit störningsfiltrering så att man får ett mer naturligare sound. Detta för att idén bakom VY-serien var att dessa skulle kunna användas av professionella artister. Därav också varför VY-serien är de med störst röstbanker av alla Vocaloids.

Något som tåls att nämna är att VY2 klarar av toner som de andra manliga Vocaloids inte klarar av. Med detta menas det att VY2 låter renare vid dessa svåra toner än de andra manliga på marknaden. Den enda som kan komma i närheten av VY2 är Gakupo, men inte ens han kommer till exakt samma nivå som VY2 även om Gakupo är ruskigt bra!

VY2 - tillsammans med Gakupo - klarar speciellt av den svåra tonen #C2, vilket många andra Vocaloids har problem med.

VY2's utseende finns i olika former där ute. Många fans har gett sig på ett försök att illustrera honom, och den som är den kändaste av dem vann illustrationstävlingen i Vocafes 2011. Tidigare var han designad som svarthårig med samurajklädnad av fansen, men nu är han "officiellt" rosahårig och har en tuff punkig stil som kommer i kontrast med mycket hjärtan som dekoration.

Bplats håller röstgivarna till VY1 och VY2 hemliga. Ingen vet vilka dessa personer är som har givit sin röst till dessa fantastiska Vocaloids.


Nu den 21:a oktober kommer Vocaloid3 ges ut och som ska vara en förenklad version av de tidigare Vocaloidprogrammen. I detta paket kommer vi bland annat få se Mew, VY1 version 3, Gumi, den koreanska SeeU och många fler. Men det har också lovats från företaget att VY2 kommer att finnas med i programmet. Vocaloid3 kommer att vara enklare att hantera än de tidigare Vocaloidprogrammen, och den kommer komma komplett med de bästa och senaste Vocaloids på marknaden.Källa: Vocaloid Wiki - VY2

Se även artikeln: Hatsune Miku från Vocaloid2Anmäl
2011-10-14 13:45 #1 av: [Tan-chan]

Min personliga favorit är denna koreanska cover på SeeU's låt "I = Fantasy".

Anmäl
2011-10-15 04:06 #2 av: Liss

Vem kommer "rösta" honom? Eller vet man inte de än?

Anmäl
2011-10-15 10:26 #3 av: [Tan-chan]

#2: Han är redan klar och fullt fungerande Vocaloid. Men företaget vill inte att informationen om vem som har rösten till honom kommer ut eftersom man vill att VY2 ska vara helt oberoende av utseende och namn. Han ska inte ha någon identitet what so ever förutom VY2. Det är helt enkelt meningen att han bara ska vara en röst, och att han ska vara just det vad själva användaren vill att han ska vara. Han kan springa runt i bara kallingar enligt användaren. Företaget doesn't give a s*it. LOL! xD

Dock blev den där rosahåriga versionen den "officiella" avataren till programmet i och med att den vann under illustrationstävlingen om hur VY1 och VY2 ska se ut, under Vocafes 2011. Så man kan säga att den där rosahåriga avataren är hans officiella jag eftersom nästan alla fans rättar sig efter den nu.

Anmäl
2011-10-15 22:40 #4 av: Liss

#3 Aaah... spännande :)

Anmäl
2011-10-16 12:15 #5 av: AnnaMoonshadow

Väldigt väldigt intressant :D och I = Fantasy var awesome <3

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.