Nyheter & aktuella händelser

Last Exile Vanship-bygge på gång!

2011-09-16 14:55 #0 av: [Tan-chan]

Att se de fantastiska luftfarkosterna vid namn Vanship i Last Exile får en att ivrigt vilja faktiskt äga en och sväva omkring med högt uppe i det blå. De är små men snabba och otroligt maffiga! Nu ska tre företag i Japan bygga en fullskalig modell av detta luftskepp!

Nu för lite random skojiga nyheter från Japan. Den officiella hemsidan till animen Last Exile Fam, the Silver Wing har nu avslöjat att en 1:1-skalig modell av huvudpersonens Vanship är på ritbordet och kommer att byggas. Akiyamakobo heter modellföretaget som ska utföra detta bygge, och Hara Paint Works ska måla luftskeppet. Företaget Taps Bell ansvarar för den metalliska finishen.

Luftskeppet ska visas under eventet Kichijōji Anime Wonderland 2011 som börjar 8:e oktober och avslutas 10:e oktober i Tokyo.

Akiyamakobo har tidigare gett ut två EVA 01-enheter från animen Neon Genesis Evanlelion i mänsklig storlek, samt life-size stora modeller av Rei och Asuka från samma serie. Företaget har också haft att göra med Disney och Mamoru Oshii (The Sky Crawlers).Källa: ANN: 1/1 Last Exile: Fam, the Silver Wing Vanship Being Built

Anmäl
2011-09-16 15:33 #1 av: [Tan-chan]

Jag känner ett enormt sug att också bygga någoning från en anime i skala 1:1. Men då ska man ha råd, verktyg och plats att göra det på, samt att det alltid är trevligt med några stycken som hjälps åt.

Anmäl
2011-09-16 16:32 #2 av: [PeterWem]

Bättre med ett av moderskeppen och fyllt det med heliumSkrattande

Ser inte allt för avancerat ut ju, men som sagt, man behöver ett garage och vara några stycken.

Anmäl
2011-09-16 16:36 #3 av: [Tan-chan]

#2: Svårt att stänga in helium om man inte har professionella kunskaper inom ämnet. Farkosterna ska ju kunna sväva ett tag då också, och helium har ju så små atomer att de är supersvåra att hålla instängda utan att de läcker ut. Tror det är snarare farligt med tanke på vilka mängder det ska vara för att orka hålla upp allt stål. Tror det är snarare omöjligt. xD

Men helt klart EPIC om de lyckades med det! xD

Tror det är mycket svårare än man tror faktiskt. Brukar alltid se lättare ut än vad det är. (>_<) Har en kompis som säkert skulle vara på, men sedan är det ekonomin...

Anmäl
2011-09-16 16:42 #4 av: [Tan-chan]

Vill bygga Vanshipen från första serien som är Claus och Lavi's! Den är ju mysigast! En gammal och fin skorv...

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/9/9e/Vanship_concept_in_Last_Exile.jpg

Anmäl
2011-09-16 17:25 #5 av: [Tan-chan]

Yah! Då är det bara att börja bygga då! xD Dimentioner och allt! xD

http://ljplus.ru/img/g/l/glorfindeil/Vanship-Claus.jpg

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.