Nyheter & aktuella händelser

Idolerna ställer upp i det katastrofdrabbade Japan

2011-03-18 16:58 #0 av: AnnaMoonshadow

De senaste tidens händelser i Japan har lamslagit hela världen. Jordbävningar, tsunamis och dessutom stora problem med ett kärnkraftverk är några av de värsta sakerna som skett i landet i modern tid. Nyhetsrapporteringen strömmar med uppgifter om antal döda, antal hemlösa, spridning av radioaktivitet och flyende människor. I kaoset är det lätt att glömma att rapportera om de saker som människor faktiskt ställer upp och gör för varandra i sådana här situationer. Den har katastrofen har fört Japans människor samman och det känns som om många människor världen över hjälps åt att försöka göra så mycket de kan för att klara av katastrofen.

En hel hög med facebook-grupper har den senaste veckan bildas, en del mer seriösa än andra. Det gemensam är ändå att i tanken stödja och hjälpa de drabbade i Japan. Ibland genom att donera och ibland bara att finnas till och visa sitt stöd. Händelsen är något som finns på allas läppar och i mångas tankar. Många vill göra något, ställa upp och visa att de finns även om man inte kan göra mer än så.

 

En hel hög med kändisar, både japanska och utländska har på flera olika vis öppet visat sitt stöd och deltagande för landet. Och trots att katastroferna som avlöst varandra påverkat många planerade skivsläpp och turnéer så ställer de japanska idolerna upp för sitt land. Många bloggar om nyheter och deltagande i arbetet. Dessutom har många försökt hjälpa till ekonomiskt.

 

Världskända Miyavi, som inlett sin världsturné, har genom sin officiella hemsida meddelat att på alla hans kommande konserter kommer det finnas insamlingsbössor för katastrofen.

 

Det sydkoreanska bandet JYJ har donerat 600 milioner won till katastrofen och sydkoreanen Bae Yong-joon (även kallad Yonsama i Japan) har skänkt en miljard won.

 

Hamasaki Ayumi har designat en t-shirt med ordet "hope" på som började säljas den 17 mars. Hela vinsten av försäljningen ska gå direkt till jordbävningens offer. Det går även att beställa tröjan till utlandet. Detta kan göras här.

 

En del av Johnny-banden har fått ställa in sina shower den kommande månaden, däribland banden TOKIO och Hey!Say!JUMP. Istället försöker Johnny's Entertainment att bidra på det sätt de kan, bland annat med att låna ut en del av sina fordon för transport, som annars används kring konserter och dyl.

 

Den koreanska agenturen YG Entertaninment, som bland annat är hem för BIGBANG, 2NE1 & Se7en, berättade den 15e att de sammanlagt ska skänka 500.000 amerikanska dollar till hjälparbetet i Japan. YG har en gammal vana av att skänka en del av pengarna som tagits in under året till behövande, men detta anses ändå vara en väldigt speciell insats att redan nu distribuera dem.

 

Som vanlig medelsvensson kan man också hjälpa till. Varför inte beställa en av Ayumi's T-shirts? Om inte så rekommenderar jag att gå in på Röda Korsets tema-sida om japaninsatser för att skänka ditt bidrag och se om du på några andra sätt kan hjälpa till.

 

(Jo föresten, för er som blev intresserad kan man på CDJapan's hemsida läsa om vilka skivsläpp som skjutits upp eller stälts in)

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2011-03-18 17:12 #1 av: Liss

Otroligt fin tanke av dem, allesammans. ♥

Anmäl
2011-03-18 17:14 #2 av: [Tan-chan]

Kan också nämnas att Gackt har också startat en insamling. Den heter "Show your heart".

Riktigt fint att artisterna gör detta.

Anmäl
2011-03-18 17:14 #3 av: AnnaMoonshadow

Jopp, vi får inte glömma bort de som ställer upp ^_^

det här hittade jag också när jag kollade runt lite, låter lite roligt: http://cakesforjapan.wordpress.com/

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2011-03-18 20:40 #4 av: AnnaMoonshadow

http://www.donatejapanquakerelief.org/

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.