Anime & manga

Animenyhet! Ny TV-serie av Fullmetal Alchemist!

2008-12-16 21:30 #0 av: [Tan-chan]

Nu har ett rykte startat om att en ny TV-serie i form av en uppföljare av Fullmetal Alchemist ska starta någon gång i april 2009!

The_Fullmetal_Alchemist_by_Isshinta.jpg
(Reasjer, isshinta.deviantart.com)

Handling i TV-serie 1:

Efter att ha förlorat sin mor försöker bröderna Alphonse och Edward Elric återuppliva henne med förbjudna krafter i form av alkemi. Men alkemi följer teorin om likvärdigt byte, och denna återupplivningsförsök slår slint för bröderna. Edward förlorar ett ben och en arm, och hans yngre bror Alphonse förlorar hela sin kropp. Som ett kvicktänkt försök att rädda sin brors själ låster Edward in Alphonses själ i en gammal rustning.

Försöket att återuppliva deras mor misslyckades totalt, och nu söker bröderna efter De Vises Sten för att återfå sina kroppsdelar. För att få tillgång till låst material och för att finansiera sitt letande går den äldre brodern, Edward, med i militären som bekostar hans och broderns resor. I utbyte ska Edward meddela högkvarteret så fort han har funnit ny information om De Vises Sten.

Men sanningen om De Vises Sten är mörkare än någon av bröderna kunde tänka sig, och återigen måste de uppoffra någonting av lika värde för att få tag i De Vises Sten.

 

Nyheten om TV-serie 2 har det ryktats om ett tag nu. Också en trailer visades första gången i slutet av ett avsnitt av Mobile Suit Gundam 00 Second Season som sändes i Japan någon gång i början på december. Och i den 20:e volymen som än så länge har endast släppts i Japan framgår det av mangakan Hiromu Arakawa att en andra TV-serie är under produktion.

I trailern säger de: "New training ... a fullmetal artificial limb, a body of armor ... the brothers' journey begins. Fullmetal Alchemist: April 2009 Training. In this palm, is there hope or despair?"

En officiell hemsida till TV-serien har också precis lanserats.

Länk till Anime News Network om Fullmetal Alchemist TV 2: Läs informationen

Länk till den officiella hemsidan: Fullmetal Alchemist TV 2

Länk till trailern på youtube: Se trailer

Anmäl
2009-04-13 13:38 #1 av: [Tan-chan]

Ja, nu för lite över en vecka sedan gick ju serien av stapeln. Någon som har sett första avsnittet och har synpunkter?

Jag tyckte inte om att de har bytt röstskådisen till Roy Mustang. Nu är det ju Miki Shinichiro, och tidigare var det Toru Ohkawa.

Dessutom var det förvirrande att serien utspelar sig i "det förflutna". Jag blev rätt så förvirrad när jag tittade på den för att vissa saker hängde inte samman med den föregående serien, och man blev därmed rätt så besviken. (=_=)

Anmäl
2009-04-13 22:53 #2 av: stalgren

vad heter serien mer än Fullmetal Alchemist är det brotherhood??

Anmäl
2009-04-13 23:49 #3 av: [Tan-chan]

#2: Ja, den heter Brotherhood. (^_^)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.