Japan.ifokus.se

(avslutad) Tävling: Vem kan mest om Japan?

2008-12-16 22:47 #0 av: [Tan-chan]

För att få det lite trevligt på denna sajt och community vill vi gärna hålla små tävlingar. Den allra första tävlingen går av stapeln med denna artikel, och den heter "Vem kan mest om Japan?". Givetvis finns vinster att vinna! Tävlingen slutar den 20:e februari 2009, så se till att skicka in era bidrag innan dess! Vill du delta? Läs vidare för regler.

Untitled-1.jpg

Som det förklarades i ingressen till denna artikel har vi som arbetar med Japan.ifokus valt att hålla små tävlingar lite då och då. Detta för att det gynnar oss, och för att det blir roliga och små prövningar för er "japanister" som hänger runt i forumet.

 

Tävlingen

Jag vet inte om ni har märkt det, men det fattas en faktadel om Japan på denna sajt. Så för att ni medlemmar ska få lite att göra tänker vi hålla en tävling om vem som skriver den bästa och mest utförliga artikeln om Japan. Artikeln kommer att publiceras på artikel-sektionen på sajten med credit åt den som har skrivit den.

Tänk på att det inte är språket som avgör. Det är innehållet! Vi tar oss friheten att korrigera det vinnande bidraget till att vara grammatiskt och språkligt rätt om bidraget innehåller alldeles för mycket fel. Detta för att artikeln ska vara behaglig för andra att läsa. Så grammatik och språkriktighet är något ni inte behöver tänka på, men se till att artikeln är begriplig.

Skicka in bidraget till denna mailadress: spirou_p@hotmail.com.

 

Tips

För att ge er lite tips och trix kan vi hjälpa er med rubriker som kan vara bra att ta upp i artikeln:

 • Geografi-fakta
 • Huvudstad och statskick?
 • Invånarantal, samt markyta
 • Väderförhållanden
 • Religion
 • Näringsliv
 • Utbildning och skolgång
 • Kultur

Ni behöver inte använda alla dessa rubriker, men notera att det är viktigt att den som läser artikeln får en överblick av landet. Vad skulle en person som inte kan någonting om Japan behöva veta? Kom gärna med egna rubriker med för att överraska oss i juryn.

 

Vinster

Vinnaren vinner en DVD, och får välja mellan dessa två:

 1. DNAngel DVD volume 1 - The Dawn of Dark

  Region:
  4 (OBS! Se efter om din DVD-spelare är regionsfri!)
  Språk: Engelska 5.1, Japanska 2.0
  Text: Engelska
  Åldersgräns: 15 år enligt australiensk lag
  Extramaterial: Clean opening animation, clean closing animation, vioce actor commentary, the creation of an opening theme, japanese promos and TV spots.

 2. Metropolis (2 disc edition)

  Region: 2 (Går att spela i svenska DVD-spelare.)
  Språk: Japanska 5.1, engelska 5.1 och ryska 5.1
  Text: DISC 1: Engelska, polska, tjeckiska, ungerska, isländska, hindi, hebreiska, bulgariska, ryska, turkiska, danska, svenska, finska, norska, grekiska och arabiska. DISC 2: Endast engelska.
  Åldersgräns: 11 år
  Extramaterial: DISC1: Trailer, trailer Final Fantasy, trailer Roughnecks 2. DISC 2: Featurette: The making of Metropolis, Filmmaker interwiews, Featurette: 2 animation comparison, Photo gallery, Comic book, filmographies.

Dessa filmer är köpta av en av tävlingsarrangörerna i fysiska butiker, och är inte nerladdade och brända. Det vill säga de är äkta vara! Tävlingsarrangörerna står för frakten!


Regler som måste följas för att undvika diskvalificering:

 • Ni måste vara medlemmar på Japan.ifokus för att få delta!
 • Artikeln ska vara minst 1 A4 sida lång.
 • Använd teckensnitt Times New Roman storlek 12 (detta för att ingen ska kunna fuska med att ha ett teckensnitt som tar mer plats än nödvändigt).
 • Rubriker får ha högst storlek 16 med teckensnitt Arial.
 • Artikeln får inte vara mer än högst 3 A4!
 • Artikeln måste innehålla konkret information om Japan.
 • Ni måste ha hänvisningar till källor.
 • Ni får inte använda Wikipedia.
 • Ni måste använda egna ord.
 • Minst en bild måste finnas med, men se till att ha tillåtelse av ägaren. Ni får gärna göra egna bilder. Om ni har med bilder som ägs av någon annan får ni se till att hänvisa källan till bilderna! D.v.s. vem som har tagit fotot/gjort bilden, och varifrån ni har hittat det/den.

Om vi finner att någon tävlingsdeltagare bryter mot reglerna får deltagaren ett mail i sin mailbox på ifokus om diskvalificering. Vi kontrollerar källorna, samt att vi kontrollerar så att ni verkligen är medlemmar på Japan.ifokus. Det går alltså inte att fuska.

 

Bedömning

Vi i juryn tittar på alla bidragen och diskuterar därefter tillsammans för att få fram en vinnare. Följer artikeln reglerna? Är artikeln tillräckligt innehållsrik för att en novis ska förstå vad Japan är för land?

OBS! Beslutet kan ej överklagas! Endast den utnämnda juryn bestående av Tan-chan, ParaKiss och new-CHAN kan göra utlåtanden. Vi kontaktar vinnaren via mailfunktionen på ifokus, så ni behöver inte lämna ut era personliga mailadresser på era bidrag. Vi utgår endast från att meddela er via ifokus-mailen.

 

Ni har till och med den 20:e februari 2009 på er att skicka in era bidrag till Tan-chans privata mailadress: spirou_p@hotmail.com. Inga uppgifter om deltagarna skickas vidare till tredje part!

Anmäl
2009-01-17 12:43 #1 av: ParaKiss

Ni har väll inte glömt bort tävlingen? =)

mvh
Stupid Bitch

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.