2008-12-07 19:59 #0 av: [Tan-chan]

YMCK står för Yellom Magenta Cyan and Black, och är färgtekniken som användes i den nostalgiska spelkonsolen Nintendo från 1986! Bandet kommer till Sverige och spelar på konventet Uppcon i Uppsala den 17:e januari!

YMCK är ett bitpop-band med ett varmt och nostalgiskt sound som de flesta säkert associerar till spelkonsolen Nintendo. Bandet grundades 2003 och består av 3 medlemmar:

Midori Kurihara på sång
Yokemura Tekshi på musik, arrangemang och sångtext
Nakamura Tomoyuki på video

Bandmedlemmarna gör allting mestadels på egen hand. Nakamura gör video och illustrationer, och Yokemura författar all musik medan Midori sjunger. Bandet har roliga videor där grafiken är utformat att påminna en om de urgamla spelkonsolerna med begränsad grafik. Yokemura har också varit fiffig nog att ha skapat ett eget syntheziserprogram då han ansåg att de ljuden han var ute efter inte fanns ute på marknaden, och detta program finns att ladda ner på bandets hemsida.

Bandet kommer att spela på Uppcon, ett konvent utformat för japansk ungdomskultur i Sverige, och bandet kommer att spela live den 17:e januari! Om ni vill se bandet får ni köpa biljetter till konventet, och dessa hittar ni i länkarna här nedan.

Uppcon 09

YMCK officiella hemsida