Anime & manga

Anime & Manga

2008-11-27 13:28 #0 av: ParaKiss

Vad är manga och anime? Här kommer det lite snabb fakta om vad manga och anime är.

Dom kända anime serierna som de flesta mer eller mindre känner till i Sverige är nog mycket troligen Pokemon, Sailor Moon, Digimon, Silver Fang och Yu-gi-oh!

Men vad är manga och anime då?

Jo, för att förklara anime så bör jag nog förklara först vad manga är.

Manga är en teckningsstil ifrån Japan. Ordet "manga" kan bokstavligen översättas till 'fria bilder'(betyder även tecknad Serie).

Manga figurer kan se hur som helst ut. Typiska är stora ögonen och små munnar, och stort hår. Håret & ögonen kan vara i vilken färg som helst. Allt ifrån rött, blått, grönt, svart, mm. Det är väldigt vanligt exempel vis med rött hår och röda ögon. Håret kan även ha flera olika stilar, en del ser mera normalt ut. Medans andra ser ut som att ha banan frisyrer. Manga bilderna är oftast välgjorda och man kan oftast se klart och tydligt vad för känslor karaktärerna har.

RandomGirl.png
Bilden är lånad utav Jojjo. Tack Jojjo att jag får låna din bild!

Modern manga, med storögda varelser med oproportionerliga kroppar skapades i princip av Osamu Tezuka (upphovsman till bland annat Astro Boy) på 1950-talet.

Manga ser ut som att vara väldigt lätt att rita. Kanske det är lätt för vissa människor förstås. Men om man är som jag, som inte har lätt för att rita. Så är det svårt. Om man kollar närmare in på manga bilder så hittar man alla dessa små detaljer som finns med, ex små detaljer som gör så att karaktärerna visar sina känslor så klara och tydliga.

Vad anime är kan man kort och gott säga att det är samma sak som manga, fast på film. Ordet anime kommer från franskan och betyder tecknad. I Japan kallas alla tecknade filmer för anime. Det japanska ordet anime är en förkortning av animeshon. Utanför Japan används uttrycket specifikt för att beteckna tecknad film från Japan.

mvh
Stupid Bitch

Anmäl
2008-12-12 19:04 #1 av: anebit

Tack för den förklaringen.

Jag har köpt många pokimon och även pokimonkort åt mina barnbarn.

Anmäl
2009-04-24 16:36 #2 av: Bella-R

Älskar o rita manga ^^

Anmäl
2009-04-28 00:14 #3 av: DarkAnge1

Jag älskar också att rita manga ^^ Jag brukar rita mer.. verklighetstrogna mangor.. typ

Anmäl
2009-05-05 23:58 #4 av: pentsium

Lineworket till jojos bild är dock gjort av Ramy på deviantart, Ramy har släppt bilden fritt tillsammans med en tutorial.

Tänkte bara credda lite:P

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.