2009-02-11 16:50 #0 av: ParaKiss

Den 14 februari så är det då alla hjärtansdag som dom flesta känner till runt om i världen. Men i Japan så firar man alla hjärtans dag lite annorlunda. Och en månad efter så är det den Vita Dagen! Läs mera i artikeln om du vill veta mera om Vita Dagen och hur Alla Hjärtans Dag firas i Japan!

nedgång.JPG

Alla Hjärtans Dag och Vita Dagen i Japan

Den japanska sättet att fira Alla Hjärtans Dag är rätt så unikt mode.

Den 14 februari då Alla Hjärtans Dag är så är det tjejerna och kvinnorna som ger chocklad och andra presenter till männen.

Dessa present chocklad är delat i två typer:

Giri Choko (Obligatorisk chocklad) och Honmei Choko (som ges till män som kvinnorna är seriös om).

Giri Choko ges utav kvinnor till deras överordnare (ex. chef på jobbet) och till andra manliga arbetare, kollegor på ex jobbet. Det är inte ovanligt att en kvinna köper 20-30st boxar av denna typ av chocklad och sprider ut på jobbet till männen och till männen som hon har regelbunden kontakt med.

Honmei Choko ges som sagt utav kvinnor till män som de är seriösa om. Många tar denna dag som en chans att bekänna sin kärlek till den kille hon tycker om/älskar.

När Alla Hjärtans Dag närmar sig så är det något som dom flesta varuhus och affärer ser fram emot att upphöja ivern, för att det kan höja försäljningen.
Stora skyltar framträder chocklad oftast med hjärt formade skyltar börjar att utsmycka golven i varuhus affärerna från o med mitten av januari eller något sånt.

Allt detta på Alla Hjärtans Dag kan vara ensidigt i Japan. Men då har dom Vita Dagen istället som är en månad efter, alltså den 14 mars, är Vita Dagen, då har männen chans att ge tillbaka presenten till den kvinna som han ex fick present utav på Alla Hjärtans Dag.

Dom skapade Vita Dagen 1980.