J-pop och annan musik

Recension: Kaya - Ophelia

2009-07-24 22:29 #0 av: [Tan-chan]

Den operasjungande electro-artisten Kaya har släppt en efterlängtad singel den 22:a juli i år (2009). Kika hit för en kort recension!

Kaya - Ophelia.jpg

Den 22:a juli släpptes Kayas senaste singel som går vid namn "Ophelia". Singeln innehåller tre spår:

01 - Ophelia
02 - Rose Kingdom
03 - Ophelia ~Kayaless version~

Hans härliga elektroniska sound seglar ut från mina högtalare och mina öron absorberar alla toner de bara kan. Med andra ord är hans nya singel inte en besvikelse!

Omslaget passar fint till huvudlåten i singeln och uttrycker känslan väldigt bra. Kaya ligger i något som ser ut som mörkblått vatten och dimma med svarta rosor tryckt mot bröstet medan han stirrar upp mot någonting som inte syns i bilden. Han har en svart viktoriansk klänning och svart, böljande hår knappt synbart i det mörka vattnet.

Denna singel är lik hans andra tidigare låtar då den har ett fylligt sound - inte ett enda utrymme i låten är orört; han har fyllt upp låten på alla sätt som bara går.

De elektroniska effekterna i låten "Ophelia" trycker på alla de rätta knapparna för att få en person som gillar elektronisk musik att rysa av välbehag, och kyrkorgeln ger låten en liten mörk ton som håller den från att vara allt för munter. Man svävar i något som ligger mittemellan glädje och sorg.

Låten "Rose Kingdom" har en underlig blandning av effekter och melodi. Låten får mig att tänka på ett gotiskt militärtema. Denna låt känns svagare än "Ophelia" då man inte får något bra grepp om melodin och känslan i den.

Dock kan man klaga lite på att denna singel låter som alla andra av hans låtar, fast med en liten detalj som knappt märkbart får den att urskiljas från resten av hans musik. Men detaljen är allt för liten för att man ska kunna känna att "Wow! Detta är någonting otroligt!". Med andra ord finns det en risk att man tröttnar på den och ser singeln som en i mängden av alla hans andra låtar.

Jag, som starkt tycker om elektroniska toner, ger denna singel fyra stjärnor av fem!

????

(Jag duger inte mycket till som recensent, men jag ska försöka göra mitt bästa!)

Anmäl
2009-07-25 00:30 #1 av: [VictoriaR]

Har lyssnat på båda låtarna nu..omg jag är kär*_*

Efter hans senaste skiva (som var en besvikelse för mig)är det verkligen en uppgång^^  "Ophelia" skulle kunna passa som ett spår på "Glitter",känns i alla fall som att jag kan koppla ihop låten med den skivan.  Jag får lite Schwarz Stein vibbar av "Rose Kingdom"i verserna..är nog helt fel ute men tänkte på det när jag lyssnade :3

 Hur som helst,älskar singeln!<3 

 

 

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.