2009-07-27 17:01 #0 av: [Tan-chan]

Många känner nog igen pigstar från deras introlåtar till animen "Junjo Romantica". Deras andra album "Ground 0" släpptes 5:e november 2008, och är ett mästerverk när det gäller mjuk rock! Kika in för att läsa recensionen!

pigstar.jpg

pigstar tillverkar en härlig form av melodiös och mjuk rock. Detta bevisade de första gången via shonen-ai animen "Junjo Romantica" med introlåten "Kimi=Hana". Efter första säsongen kom ännu en introlåt till animens andra säsong, och den låten blåste taket av mitt hjärta. Låten hette "Shodou"!

Det är svårt att inte le till deras musik och känna sinnena njuta till 110%. De har ofta njutningsbara pianomelodier i bakgrunden som gör deras musik så härlig att det är svårt att beskriva det. Deras album "Ground 0" är ett underbart mästerverk!

Lista på låtar i albumet:

01 - FLOST I
02 - yours
03 - R16
04 - ??
05 - Sheep Song
06 - them
07 - I can't
08 - FLOST II

Det är svårt att jämföra pigstar med något annat band då jag personligen aldrig har hört något liknande tidigare. Man kan nog säga att de liknar The Local Art, men samtidigt inte riktigt då sångarens röst i pigstar är så mjuk och vänlig. Dock kan man ibland klaga på att sångaren drar ut på tonerna för mycket i vissa delar.

Albumet är välutformat och musiken genomtänkt och fyllig. Detta album är helt klart en glädjespridare för dem som gillar mjuk rock.

Den starkaste låten i albumet är nog fjärde spåret.


Albumet får fem stjärnor av fem möjliga från mig!

?????