2009-08-04 16:54 #0 av: [Tan-chan]

Detta är namnet på en underbart hysterisk live action-serie om otakus i Tokyos Akihabara-distrikt. Serien tar oss med till en värld där endast udda intressen är normen och middagen består av Oden och annat onyttigt från en automat som ligger runt det närmaste hörnet. Man möter på sex originella ungdomar med deras vardagliga problem och konstiga egenskaper, och tillsammans bildar de en grupp vid namn "akihabara@DEEP" för att slåss mot orättvisor i Akihabara!

akihabara.jpg


Titel: Akihabara@DEEP

Drama serie (live action adaption på Ishida Idas roman med samma namn.)

11 avsnitt

Började sändas 19 juni 2006

Handling

Akihabara... En otakus dröm! Akihabara är ett distrikt i Tokyo som nu mera kan liknas vid en egen värld där fanatiska otakus strövar omkring i ett paradis, fria att leva ut sina intressen. Serien handlar om ett par otakus som träffas via en hemsida som heter "Yui's Lifeguard". Hit har de sex huvudpersonerna sökt sig för att få råd och hjälp till sina personliga problem.

Yui har ordnat möten mellan dessa sex huvudpersoner, alla olik den andre med sina egna exentriska intressen och kunskaper. Page, Box, Daruma, Taiko, Akira och Izumu träffas och bildar en grupp för "trouble shooting"; akihabara@DEEP, och Akihabaras invånare kan söka sig till dem om de utsätts för orättvisor!

Men har de tagit vatten över huvudet när en ond otaku till företagspresident hotar denna grupp?

Serien är fylld med komedi och man möter på överraskningar titt som tätt. Serien lockar till ändlösa skratt när dessa otakus ska sätta sina galna planer till verket, och man kan inte hjälpa att man får en mer-känsla efter varje avsnitt.

Serien är bra gjord för att vara live action, då dessa oftast brukar vara av låg budget. Skådesspelarna är extremt duktiga för att kunna spela dessa ovanliga personligheter som serien är fylld med. Alla verkar ge 110% under inspelningen! Och man förvånas över Shunsuke Kazamas (rösten till Yugi/Yami i animen "Yu-Gi-Oh!") fläckfria skådesspel som den våldsamt stammande ledaren i gruppen; Page! Hur orkar han?!

Serien ger en inblick i hur en otaku ses i Japan, men bevisar att även de små och utskrattade kan vara oerhört starka människor som kan sätta igång en revolution och skriva historia.

Jag ger serien fem stjärnor av fem möjliga! Ingenting gör en besviken i serien!