Japan.ifokus.se

Sajtregler

2010-10-28 15:12 #0 av: [Ai-chan]

Som medlem på sajten binder du dig att följa dessa allmänna regler. Bryts reglerna kommer du få en varning och fortsätter det kan du komma att bli avstäng från både Japan i fokus och ifokus.se i stort.

Är du dessutom ny på iFokus? Då kan du även behöva läsa detta.

Allmänt på alla iFokussajter

Du får inte bryta mot någon av följande regler på iFokus.se:

 • Bryta mot svenska lagar och förordningar.
 • Kopiera upphovsrättsskyddat material.
 • Skriva inlägg i reklamsyfte eller marknadsföra produkter/tjänster utan sajtvärdens medgivande.
 • Skriva inlägg som röjer eller antyder annan användares verkliga identitet.
 • Ägna sig åt personangrepp.
 • Använda svordomar eller annat ovårdat språk.
 • Skriva inlägg med innehåll av diskriminerande karaktär.

japanifokus.regler.jpg

Allmänt på Japan i Fokus

Stämningen på Japan i Fokus är det som gör sajten intressant och välkomnande därför förbinder sig alla medlemmar att upprätthålla detta genom att diskutera i trevlig ton och vara inbjudande och glada mot alla, nya som gamla, medlemmar. Alla människor är olika men ska alla känna sig välkomna hit och allas åsikter är tillåtna. Att hoppa på människor, vara negativa, nedlåtande, kränka eller vara elak är inte tillåtet och ett sådant beteende kan bidra till banning från forumet.

Alla är vi här för att vi gillar samma sak, Japan och östasien, och trots att vi kan ha olika åsikter om ämnet i sig så ska vi alltid komma ihåg att visa respekt och hålla samtalen på en nivå som är välkomnande och trevlig för alla oavsett åsikter.

I och med medlemsavtalet godkänner du att sajten publicerar det material du bidrar med. Sajten förbehåller sig även rätten att redigera innehållet.

Att tänka på

 • Vid trådstart alltid sätta en tydlig rubrik, annars redigeras den
 • Alltid läsa igenom dina inlägg en gång innan du trycker på "Publicera inlägg". Då upptäcker du antagligen om du har skrivit fel och kan korrigera det.
 • Utgå ifrån att allt du läser har skrivits med gott uppsåt.
 • Inte bemöta inlägg som bryter mot sajtens skrivregler genom att själv bryta mot skrivreglerna.
 • Att sätta ut spoilervarningar om du i ditt inlägg spoilar något (avslöjar något relevant). Exempel genom att skriva spoiler högst upp i inlägget.
 • Visa hänsyn och vara artig mot andra medlemmar på iFokus.
 • Respektera även uppfattningar som avviker från dina egna.


Om det är något mera du undrar över så var inte rädd för att höra av dig till någon på forumet genom PM eller skriv i forumet.

Vid köp och försäljning

När du bestämmer dig för att köpa/sälja på Japan i fokus så är det helt utanför sajtvärds och medarbetares kraft att se till att ni får det ni köper, all handel via nätet är riskabelt.

När det gäller rubriker på köp/säljtrådar har vi några enkla beteckningar vi vill att ni lägger till i inlägget. Kom även ihåg att var tydlig redan i rubriken över vad ni säljer/köper för att det ska vara lättare för läsaren att se om de är intresserad.

Här har ni några exempel över hur vi vill att rubrikerna ska se ut.

[S] Manga böcker - Någon vill sälja manga böcker

[A] Manas autograf - Någon vill auktionera manas autograf.

[K] Blå peruk - Någon vill köpa en blå peruk

När du väl kommer till att skriva annonsen skriv vad du ska sälja/köpa, hur mycket det ska kosta, hur betalningen ska ske och sist och inte minst  hur den ska skickas. Om ni har tur kanske ni bor nära och slipper att skicka den via posten till exempel? Då kan även det betalas på plats. Glöm inte att placera den i kategorin Köp/sök/säljes/skänkes/bytes.

Om du säljer flera saker via samma tråd ska du med jämna mellanrum uppmärksamma en i admin (sajtvärd eller medarbetare) så att denne kan gå in och redigera inlägget och ta bort de saker som blivit sålda. Detta för att göra innehållet mer överskådligt och lättläst.

Vid auktioner

Om du ska auktionera ut något här i Japan i Fokus gäller samma regler som för köp&sälj, dessutom ska du följa dessa anvisningar:

1: Skapa en tråd där själva auktionen ska hållas, om du vill få fler intresserade kan du i sådana fall länka till den tråden. Det är bättre på flera sätt, bland annat verkar du mer seriös och du har lättare att hålla koll på köparna.

Tillåt ej heller anonyma budare, alltså personer som ger bud via privata meddelanden. Om du gör det, länka i sådana fall till personen så dina andra köpare vet att hen finns.

2: Ha ett startdatum och ett slutdatum, annars kan auktionen pågå hur länge som helst.

3: Skriv eventuellt ner vad produkten kostade när du köpte den och ett minimum pris så personerna har ett hum om vad de ska buda.

Vi i admin vill också tacka er fantastiska medlemmar som följer dess direktiv, utan er hade Japan i Fokus aldrig fungerat.

Anmäl
2010-10-28 15:12 #1 av: [Ai-chan]

Är det något mera som kanske ska lägga till eller ändras på?

Anmäl
2011-03-02 15:33 #2 av: CHoPSTix

Jag tror att det blir bra så!

Anmäl
2012-12-10 21:55 #3 av: AnnaMoonshadow

Nu har sajtreglerna uppdateras och reglerna för köp och försäljning har integreras. Några invändningar?

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.