Japan - Geografi, historia, kultur

Jul i Japan

2010-11-19 19:35 #0 av: [Ai-chan]

Jul i Japan - Jämförelse mellan en japansk jul och jul i västra land.

fatherxmas.gif


Julen i Japan är annorlunda än i västerländska länder som i USA eller Australien. De stora religionerna i Japan är buddhismen och shinto, så julen är mer kommersiell händelse. Den huvudsakliga firandet kretsar kring julafton och inte juldagen.

I Japan är det vanligt att ge julklappar. Inom familjen ger föräldrarna julklappar till sina barn, men barnen ger inte julklappar till föräldrarna. Resonemanget bakom detta är att endast jultomten kommer med julklappar, så när barnen inte längre tror på jultomten så ger man inte julklapp längre.

De flesta japanska familjer har en julgran och nu har det blivit mycket vanligt att ha lampor på utsidan av husen som man kan se i USA eller Australien.

Jul i Japan för ensamstående kvinnor

För ensamstående kvinnor i Japan är det verkligen viktigt att ha någon att spendera julafton med. Det är också väldigt viktigt för dem var de tillbringar julafton och vad för present de får. Hela kvällen måste vara mycket speciell, vackert och romantiskt. Japanska kvinnor som har en pojkvän tenderar att visa upp, så kvinnor som inte har är inte så glada att prata om ämnet.

Det används också för att vara en sarkasm att julen är i jämförelse med kvinnans ålder. Cake butiker över hela Japan försöker alltid att sälja alla sina jul kakor innan julafton. Alla kakor kvar efter jul ses som mycket gammal eller inaktuell. Kvinnor över 25 år brukade säga "osålda Xmas kaka." Det är lite dåligt skämt, dock. Men numera har den genomsnittliga åldern för äktenskap förändrats, blir äldre och äldre, och det är en historia.

Jul i Japan - Business & öppettider

Affärerna är öppna juldagen och alla andra dagar fram till nyår dag, förutom de stänger tidigt den 31.

De flesta butiker har sedan stängt på 1, 2 & 3.. Efter detta beror på i butiken, kommer vissa förbli stängd längre. Trenden går mot butiker öppnar den 2 januari.

Jul i Japan - Språk

Hur man säger "God Jul" på japanska - lätt - "Merry Christmas"

Hur man skriver "Merry Christmas" på japanska - ????????


Artikeln lånad ifrån: JAPANESE CHRISTMAS - CHRISTMAS IN JAPAN japaneselifestyle.com

Anmäl
2010-12-25 23:38 #1 av: [linnzy]

Man kan också säga "Omedettou Kurisumasu"

Anmäl
2011-01-15 21:55 #2 av: filuring

Nyår är större än Julen i Japan enligt de japaner som jag frågat!

Anmäl
2011-01-21 08:58 #3 av: dreamstone

Jag gillar inte japanernas sätt att se på julen! Julen är väldigt viktig för mig- Inte för att Jesus föddes då (är inte kristen) men jag tycker om känslan man får. Jag gillar värmen med att vara med sin familj och dricka glögg framför kalle anka. I japan ser dom helt anorlunda på det. Skrikandes 

 

Den här artikeln har jag nog läst nån gång?Obestämd

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.