Japan - Land och kultur

Robotiska eller Uttrycksfulla ?

2015-09-04 01:39 #0 av: Huygens

Hittade följande intressanta videoklipp där en japan berättar varför denne tror att japaner kan uppfattas som lite mindre uttrycksfulla, kanske robotlika av amerikaner?

Det intressanta är att han säger att japanska TV-shower med stor uttrycksfullhet, nästan överdrivna uttrycka, görs av skådespelare, sk talents.

Lite roligt också när han berättar att han när han äntligen gjort ett videoklipp där han ansträngt sej att vara uttrycksfull, så syns det efteråt nästan inte, men det kanske är ett uttryck för att vilja hålla låg profil?

Och lika intressant när han nämner att japaner gör sej omak att dölja upprörda känslor och att motparten gör allt för att läsa dessa dolda känslor så diskret som möjligt.

Fast svenskar kanske inte heller är så uttrycksfulla rent generellt, jämfört med amerikaner?

I alla fall en djup video med möjlighet för dubbla bottnar.

Anmäl
2015-09-04 01:59 #1 av: Blue_Lugia

Jag är väldigt stel av mig, men det är mest pga osäkerhet så....

Anmäl
2016-11-22 22:15 #2 av: Huygens

Medelålders australiensare berättar myten om överarbetade japaner. Och han säger att ju äldre skoleleverna blir, desto mindre uttrycksfulla blir dom.

Det finns ett tvång att hela tiden se ut som om man är överarbetad. Eleverna går till skolklubb under sina sommarlov. Låter nästan som hjärntvätt i videoklippet.

Får eleverna frågor om något dom inte redan blivit åtsagda att tänka, kan dom frysa till och känna sej obekväma. Att själva uttrycka sej eller svara på egen hand utan gruppgemenskapen kan upplevas som negativt.

Långt videoklipp om många saker, myt överarbetad (23 min), lite svart.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.