2015-03-03 11:28 #0 av: AnnaMoonshadow

Teriyakisås är en söt sojabaserad sås eller marinad som oftast äts till stekt eller grillat kött och kyckling. Traditionellt består teriyakisåsen av mirin, japansk soja, socker och honung. Här kommer ett annat lätt recept som ofta passar de svenska köket: 

  • 1 1/2 dl kycklingbuljong (tärning + vatten eller kycklingfond + vatten) 
  • 1 1/2 dl japansk soja
  • 1 dl socker  
  • 2 tsk majsstärkelse (utblandat med vatten) 
  1. Blanda buljongen (eventuellt värm den så att buljongtärningen löses upp) enligt anvisningar.
  2. Mät upp Kycklingbuljongen, sojan och sockret i en kastrull. 
  3. Koka upp och låt koka sakta i ca 30 min. 
  4. Blanda ut majsstärkelsen i lite vatten så det blir en flytande massa utan klumpar.
  5. Red försiktigt av såsen med lite majsstärkelse i taget tills du får önskad konsistens (kletig och lite seg). Var försiktig med att inte ha i för mycket stärkelse då det kan göra att såsen blir lite kornig eller mjölig.