2015-01-13 22:02 #0 av: tlover

Japan har varit ett teland länge speciellt när det gäller gröna teer då Japan i princip bara odlar gröna teer.

Te på Japanska heter "cha" men det kallas ofta för "ocha".

Japanska teer smakar oftast gräsiga eller med en ton av hav vilket gör att dom passar till tex fisk men det finns undantag tex hojicha som är ett te som rostats efter att det torkat så det får en helt annan smak.

Vanliga Japanska teer är Sencha, Bancha, Matcha, Hojicha, Kukicha, Gen mai cha och Gyokuro.

Japan har sin egen teceremoni som kallas Cha no yu där man tillreder Matcha efter ett specifikt mönster i vackra tehus.

Vill ni veta mer om Cha no yu har vi faktiskt ett Japanskt tehus i Stockholm man kan besöka och även en klubb som heter Japanska thesällskapet.

Vill ni veta mer om Trädgården och lergodset som används i cha no yu har vi även artiklar om det

Vill ni veta mer om Japans tehistoria så kan ni läsa om det här.

Det finns även en sajt på ifokus som handlar om te om ni är intresserad av att läsa mer om det.