2012-03-16 09:13 #0 av: AnnaMoonshadow

den 8e februari var det dags, dagen som många kpop-fans i Europa väntat på. Det var dagen då Music Bank tog över Bersy Stadium i Paris. Nära nog 10.000 personer från hela Europa, några ännu längre ifrån, fyllde arenan och jag var en av dem.

Tillsammans med sju av mina vänner hade vi i flera månader planerat resan, krånglat med biljetter och boende, peppat och väntat och äntligen var det dags. Vi skulle äntligen se några av de största kpop-banden. De som deltog i konserten var tjejbanden Girls' Generation, T-ara, 4minute och SISTAR. Killbanden var 2PM, B2ST SHINee och U-kiss.

Trots att vi varit upp sedan mitt i natten och på resande fot, trots allt krångel och stress var vi alla på jättebra humör när vi väl var på plats. Det var äntligen dags, det vi kämpat och längtat efter så mycket!

Hur blev då konserten. Det fanns vissa saker man skulle ha kunnat förbättra, bland annat hade de en kameraman som alltid zoomade in på ansiktena på artisterna vilket gjorde att man missar viktiga bitar av de största danserna, speciellt när vi satt en bit ifrån scenen och till viss del förlitade oss på storbildsskärmarna. Det förekom även en del krångel med mikrofonerna i slutet av konserten  och dessutom hade vi tyvärr två av de största, vad vi kallade fjortis-fangirlsen, bakom oss som skrek sönder rösterna rätt i våra öron. Ändå var det några av de bästa timmarna i mitt liv!

Jag fick möjligheten att se band jag följt och uppskattat och kommit att älska och jag fick göra det tillsammans med så många andra lika stora fans, för att inte glömma mina vänner. Alla band körde låtar som man kände igen och kunna sjunga med i och några av dem var riktigt duktiga på att bjuda på sig själva (jag tänker allra mest på 2PM som blev mitt favorituppträdande när jag tänker tillbaka). Det fanns även tre så kallade "special stages" där olika medlemmar från olika band gick ihop och gjorde lite överraskande nummer.

För mig och mina vänner var det en magisk kväll och är du ett stort kpopfan som hade velat åka men inte kunna, eller om du är helt ny till allt vad som gäller kpop, eller om du var där men vill tillbaka, kan jag tipsa om att konserten går att återuppleva via datorn.  Hela konserten spelades nämligen in för koreansk tv då Music Bank är ett väldigt populärt tv-program i Korea. här kan du hitta Music Bank Part 1 och Music Bank Part 2. Jag lägger även in part 1 som video här nedan.