10) Övrigt inom Östasien

Super Junior följer "the Hallyu" och övertar Japan

2011-11-14 21:47 #0 av: AnnaMoonshadow

Få asienintresserade har missat Koreas allt större inflytande i den globala musikvärlden men tanken om denna strömning har funnits ett bra tag och kallas ofta för Hallyu eller The Korean Wave och används främst gällande musik, kändisar och drama. En av de första anhalterna för hallyu-kändisar och band är Japan. Denna gång är det pojkbandet Super Junior's tur att försöka ta sig in på den japanska marknaden.

Bandet har varit aktiv sedan 2005 och har många hängivna fans både i Sydkorea och världen över. Men elva år i branshen är inte alltid lätt, något som bandets historia visar. De debuterade med 12 medlemmar och har sedan varit uppe i 13 och slutligen hamnat på dagen 10 aktiva medlemmar. De har även försökt sig på en rad olika musikstilar med varrierande resultat.

Allt detta har ändock resulterat i ett väletablerat och stadigt band, vilket antagligen är en av anledningarna till varför de nu tar nästa steg. Inför sin nylansering i Japan har de nu presenterat hiten "Mr. Simple" i en japansk version, ett steg som även tyder på att fler låtar kommer översättas.

Personligen tilltalar Super Junior mig inte bara genom sin popiga musik utan även genom dansen. Är det något dessa killar kan så är det att röra på sig. Dåliga att se på är de ju inte heller.

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl
2011-11-15 07:18 #1 av: TokyoWings

Haha sött x) Några har väldigt koreanskt uttal på sin japanska. Koreanskt uttal på japaska är det sötaste jag vet efter japanskt uttal på engelska x)

RisingSun - Bloggandes om Tokyo, Japan
Medarbetare på Japan

Anmäl
2011-11-15 16:20 #2 av: AnnaMoonshadow

haha aa det är lite speciellt :D man märker det på de flesta k-pop band som har gjort översättningar ;) Men det blir lite av en stil också ^_^

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.