Annons:
Etikettmusik
Läst 4190 ggr
[Tan-chan]
2009-07-25 13:38

Recension: LiZ - Inner Light

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Rock-bandet LiZ har släppt en singel den 22:a juli i år (2009). Läs recensionen och få musiktips och se om bandet är något för dig!

LiZ - Inner Light.jpg

LiZ släppte en singel den 22:a juli i år vid namn "Inner Light". Singeln innehåller tre spår:

01 - Glitter Vibration
02 - Inner Light
03 - Zero no Kioku

LiZ är något som de flesta skulle kalla ett typiskt visual kei-band. Personligen föredrar jag att kalla denna sortens rockiga musik kort och gott j-rock då den är så typisk till denna genre. LiZ påminner om andra liknande band så som Kra och Kagrra, och sångarens röst påminner starkt om Nightmares sångare.

Omslaget får en att tänka på andra genre som inte har med musiken i singeln att göra. Med andra ord passar inte omslaget till singeln då det har alldeles för starkt inflytande av typiska trance-omslag. Och LiZ gör ju inte trance. De gör j-rock! Omslaget är en aning missvisande med andra ord.

Låtarna i singeln pendlar mellan svagt och starkt. Den första låten "Glitter Vibration" lyssnar man bara kort på innan man tappar intresset. Den låten är enformig. Verserna i låten kan man spola förbi, men vissa partier i låten är bra, så som refrängerna. Men när bandet försöker sig på lite hård rock-inslag tappar låten poäng drastiskt. Bandet verkar inte kunna hantera hård rock-biten tyvärr.

Men de andra två låtarna får mig att smått gunga med i takterna medan jag sitter här och försöker tänka som en kritiker. De andra två låtarna är faktiskt bra, och man kan undra över varför de har lagt den svagaste låten i singeln som nummer ett.

Personligen hamnar de två sista låtarna i singeln i min iPod, och jag ger singeln tre stjärnor av fem möjliga. Jag drar av poäng då omslaget är missvisande och den första låten i singeln är den svagaste av dem tre.

???

Annons:
[Tan-chan]
2009-07-27 20:28
#1

Jag har ordnat ett video-smakprov nu! Enjoy!

Upp till toppen
Annons: